Gelukkig geen puma gezien!
Hola allemaal,
De bbq van twee weken geleden beviel prima en doordat Caroline vroeg ging en ik verder niemand echt kende, heb ik weer veel nieuwe mensen leren kennen. Dat vind ik eigenlijk nog wel het leukste van het reizen, het leren kennen van nieuwe mensen. De zaterdag (de 14e) vooral lekker uitgeslapen en gerelaxed en ´s avonds met Koen en Mylou (mijn hostelgenoten) op het terras gezeten. Op zondag nog twee andere Nederlandse hostelgenoten gekregen, dus we hebben Holland-huis met 5 Nederlanders. Beetje jammer dat de voertaal nu helemaal Nederlands is, maar goed het samen koken bevalt prima! De zondag met Koen en Mylou naar La Falda geweest om een waterval te zien, maar die bleek opgedroogd te zijn. Het schijnt in Argentina heel erg droog te zijn, en dat is niet zo vreemd aangezien het regenseizoen nu is en ik nog niet zo heel veel regen heb gezien! Maar goed, gelukkig hadden ze bij de waterval ook zwembaden, dus het beviel prima.
´s Maandags mocht ik op het vrijwilligerswerk met de jongste groep kinderen meedraaien (4 tot 6 jaar) en dat beviel prima. Het was een beetje chaotisch omdat de oorspronkelijke lerares op vakantie is, maar uiteindelijk ging het prima. De dinsdag kwamen er 20 nieuwe kinderen bij, dus weer een chaotisch dagje omdat de kinderen niet wisten hoe het werkt bij ons. Maar goed, dat ging de rest van de week veel beter en nu weten ze precies hoe het werkt en wat we wanneer doen. Dus ja, ook deze kinderen zijn erg lief en het is leuk om ze een beetje extra aandacht te geven. Woensdag was een miezerdag, waardoor er minder kinderen waren en we vooral gekleurd hebben en erna gepuzzeld toen we van de kleurplaten puzzels hadden gemaakt. Vrijdag was er werkoverleg en ik moet zeggen ik kon het aardig volgen in het Spaans, ik had alleen niet zo veel in te brengen aangezien ik nog niet echt weet wat er allemaal speelt.
Erna begon het weekend! ´s Avonds zo er een feest op Coined zijn en vantevoren was ik met Koen, Kim en Stefan uitgenodigd bij Rob (Australia) om gezellig een biertje te drinken. Dit was erg leuk en erna na het feestje wat erg leuk was totdat de politie kwam en het feest afgelopen was. Schijnbaar heeft de school geen vergunning om alcohol te verkopen. Erna naar huis gegaan, want het was toch al half 3. Zaterdag niet zo veel gedaan, alleen ´s avonds naar Plaza San Martin geweest en naar amateurs die dansten gekeken. DIt was erg mooi.
Afgelopen zondag met Kim, Mylou en Stefan naar een nationaal park geweest om condors te spotten. Na twee uur met de bus werden we ergens in de bergen gedropt, er was niet eens een echte bushalte. Maar goed, na ruim 20 minuten lopen over de zandweg kwamen we bij de informatiebalie en die vertelde ons de route. Het was erg mooi en we hebben zelfs ook condors gespot. Na de opgedroogde waterval, hadden we daar even twijfels over. De tocht was in totaal 9 km (heen en terug) en halverwege kwamen we erachter dat er ook puma´s zatten, dat maakt het toch wat spannender. Uiteindelijk hebben we er geen gezien, gelukkig!
Deze week weer fijn vrijwilligerswerk aan het doen, wat nog steeds uitstekend bevalt en aan het leren voor mijn examen Spaans wat ik donderdag heb! De grammatica is toch een beetje weggezakt. Oh ja, van het vrijwilligerswerk heb ik foto´s gemaakt, maar ik mag ze niet op internet plaatsen dus dat doe ik dan ook maar niet.
Ciao Lilian
Haa megje,
Zal wel je laatste verhaaltje zijn! Als trouwe bezoeker van je verhaaltjes en foto's heb ik genoten van je belevenissen! :) Leuk verhaal wederom! De condors mogen er qua formaat wezen! Zo te zien op je foto's een mooi dagje natuur! Inderdaad erg leuk het leren kennen van nieuwe mensen! Ziet jullie Holland House er ook een beetje uit als een echt Holland House met een beetje oranje?
Eh megje, snapte gej dat dan niet dat ge op school gen alchol mag drinken? :P
Ik wens je morgen heel veel succes met je examen, gaat helemaal goed komen! Toitoitoi!
Je foto's van je vrijwilligerswerk houden we dan tegoed in Nederland!
Geniet van je laatste dagen en ik wens je alvast een hele goede terugreis! :)
xx Anne-Mieke
Megje!
Zo te zien heb je het goed naar je zin daar! De foto's zijn ook erg mooi! Geniet nog van je laatste paar dagen daar, en voor morgen succes met je examen!!
xx Marieke