lilianinargentina.reismee.nl

Een nieuw jaar, een nieuw onderkomen!

Hola allemaal,

Allemaal een goed oud & nieuw gehad?

Vorige week was mijn laatste week op de school en ik vind het eigenlijk jammer dat het afgelopen is. Ik heb namelijk een ontzettend leuke tijd er gehad en veel geleerd.

Donderdag was een regendag en het viel er goed uit. Op de foto´s is goed te zien dat er in korte tijd veel water is gevallen en dat het water niet goed weg kan. De Cañada (de rivier) was voor de verandering wat beter gevuld! Vrijdag was mijn laatste dagje les. Het voelde een beetje gek, maar gelukkig is het niet de laatste keer dat ik iedereen zie, want na de eerste week vrijwilligerswerk heb ik een gesprek op school en ik moet nog een keer mijn examen maken. Vrijdag ook nog een bbq gehad om alvast oud en nieuw te vieren. Deze was erg lekker en gezellig. Na de bbq naar huis, want het was tijd om mijn koffer in te pakken. Ondertussen Guadalupe nog geholpen om het dak schoon te maken. Mijn taak was vooral spullen naar haar te gooien, dus dat zal er wel grappig uit hebben gezien, omdat ze niet zo goed kon vangen! ;) Het dak moest schoon gemaakt worden, omdat ik ´s ochtends om 6 uur wakker werd van druppels die van het plafond op mijn been vielen.

Op oudejaarsdag de laatste spullen in mijn koffer gedaan en toen was het tijd om afscheid te nemen. Ik vond het jammer om weg te gaan, omdat ik het zo goed met ze kon vinden. Bij het hostel aangekomen, kwam Maria (eigenaresse) me ophalen en samen gingen we naar de 10e verdieping. Het ziet er helemaal niet uit als een hostel, meer als een gedeeld appartement. Op dit moment zitten er 2 Braziliaanse meisjes, die ik ken van Coined. Na mijn koffer uitgepakt te hebben, ben ik gaan lunchen met Ellen en Caroline en inkopen gedaan voor ons avondeten. ´s Avonds kwam er ook nog een Argentijnse vriendin van Ellen. Dit was goed voor mijn Spaans. Die avond hebben we twee keer geproost, namelijk tegelijk met jullie en met het Argentijnse nieuwjaar. We hadden namelijk 2 flessen champagne gekocht. Om twaalf uur op het dakterras vuurwerk gekeken.

Op nieuwsjaardag belde Ellen om 10.00 uur of ik zin had om naar de Sierras te gaan. We hadden het niet laat gemaakt dus ik besloot mee te gaan. Het dorpje Cuesta Blanca waar we heen gingen viel tegen, dus zijn we naar Carlos Paz gegaan. Dit is een groter en toeristischer plaatjse. Aangezien het een erg warme dag was, zaten allen Argentijnen in de (smerige) rivier met weinig water. Ellen en ik besloten om er maar niet in te gaan. Het is echt erg om onderweg al de armoede te zien. Vooral als je je bedenkt dat de mensen geen andere optie hebben dan om af te koelen in de rivier. In de huizen moet het namelijk ook erg warm zijn, zonder electriciteit en stromend schoon water. Dan besef je weer hoe goed we het in Nederland hebben. Vanuit Carlos Paz hebben we de route door de Sierras genomen, in plaats van de snelweg naar Cordoba. Dat was erg mooi!

Vandaag vooral nuttige dingen gedaan, zoals boodschappen en mijn kleren laten wassen. Over precies 4 weken land ik alweer in Nederland, bedenk ik me nu!! Zo met Caroline afgesproken om voor schoenen te kijken, dat wil ze namelijk al sinds ze in Argentina is!! ;)

Ciao!!

Anne-Mieke

Haa megje,

Allereerst happy new year! :) Je bent dus aan een nieuw avontuur begonnen in je hostel en met je vrijwilligerswerk! Ik wens je daarbij veel plezier en succes! Zo te zien op de foto's is het riool niet echt gewend aan zo'n hoeveelheid regen!

Oud en nieuw was hier lekker warm en nat, maar wel erg gezellig! Erg lekker gegeten en gezellige surprise gedaan. Tot horens in je volgende verhaal! :)

xx Anne-Mieke

Anne

Ha Lilian,

Goed om te horen dat je het jaar ook goed begonnen bent!

X Anne

Minke

Hoi Lilian,
Ik lees ook al je berichtjes en zie je foto's. Ik vind het erg leuk om je te kunnen volgen. Het ziet er erg leuk en interessant uit. Dat je al weer over 4 weken terug bent. Tijd vliegt. Ik zie er naar uit om je reisverslag live te kunnen horen.
groetjes Minke

Truus Broeren

Hi Lilian, leuk je reisverslag te lezen en je foto's te bekijken. De tijd vliegt dus geniet er nog maar lekker van. Zeker van het mooie weer daar want hier is het nat en guur.Fijne tijd in Argentinie toegewenst!

Groetjes Truus