lilianinargentina.reismee.nl

Kerst op zijn Argentijns!

Hola allemaal!

Allemaal een gezellige en fijne kerst gehad? Ik in ieder geval wel, maar daarover straks meer.

Hier in Cordoba begon de week broeierig en plakkerig, zodat zelfs een hempje en een korte broek te warm waren. Gelukkig zijn we met onze klas verhuisd naar een lokaal met airco. Helaas moesten we een halve les buiten doorbrengen, omdat het slot stuk was na de pauze. Poehoe, ik was blij toen de twee uur om waren. Op een of andere manier koelt het 's avonds niet echt af, zodat rond etenstijd (22.30) je nog steeds aan mijn stoel vast plakt.

Maar goed, dinsdag ging zowel de koelkast als de ventilator stuk in het gastgezin, dus dat was minder relaxed. Gelukkig binnen twee dagenvoor allebei een nieuwe. Woensdag na de les gezellig met de Braziliaanse en Nederlanse meisjes in het zwembad van de school gedoken en in de zon gelegen. Als dat geen vakantie is?! 's Avonds zouden we met zijn allen uiteten gaan als afscheid van 2 Braziliaanse meisjes, maar Caroline, Ellen en ik zaten bij het verkeerde restaurant. Er blijken namelijktwee restaurants te zijn met dezelfde naam, oeps. Ik heb heerlijk gegeten en erna naar het 'goede' restaurant gegaan en gezellig met de rest een wijntje gedronken. Gelukkig begon het pas met hagelen toen ik thuis was, daardoor koelde het fijn af.

Donderdag weer opgesloten gezeten in het lokaal, dit keer in het lokaal, omdat de klink stuk was. Gelukkig heeft Santiago naast lesgeven nog andere talenten en heeft hij met een sleutelhanger de klink gemaakt. Vrijdag na de les was er een kerstborrel, leuk om met de hele school te proosten op kerstmis. Erna wilde ik geld pinnen, maar zoals vaak net voor het weekend zijn de pinautomaten leeg. Uiteindelijk eentje gevonden waar de geldtransportwagen net voor stond. Dus ik geld pinnen, staat er gewoon achter me een sporttas met super veel geld. Geld bijvullen op zijn Argentijns zullen we maar zeggen! 's Avonds gezellig op het terras gezeten met Ellen, Nina en Steffie.

Kerstavond gingen we naar het hiuis van Guadalupe's broer om kerstavond te vieren. Dit is in Argentina belangrijker dan eerste kerstdag. De broer woont ruim 40 minuten met de taxi van het centrum. De hele familie was er en iedereen was super aardig. Het praten in het Spaans ging me redelijk af zolang ze maar langzaam praten. Om half 11 lekker gegeten, want iedereen had kleine hapjes meegenomen en erna werd er om 12 uur geproost op kerstmis met bijbehorend vuurwerk! Super leuk!! Erna moest ik eraan geloven om mee te dansen. Dit heb ik volgehouden totdat we om 4 uur naar huis gingen. Om 5 uur lag ik eindelijk in mijn bedje en bedacht ik me dat dit ook een hele leuke manier is om 'nochebuena' te vieren. Eerste kerstdag heb ik niet veel gedaan, alleen 's middags bij de moeder van Guadalupe gegeten.

Nu alweer 2 dagen Spaanse les erop zitten en de 'verleden tijd' geleerd. Na de les gisteren naar het museum de cuidad geweest. Dit stelde niet zo veel voor, maar het patio was mooi. Gisteren ook mijn eerste asado gehad en bok gegeten! Jammie!!

Alvast allemaal een gezellige jaarwisseling en een gelukkig 2012!!

Tot volgend jaar!

Ciao!

pap en mam

Hallo Lilian,

Fijn dat je daar zo 'n leuke Kerst gevierd hebt. Wel heel anders dan hier in Nederland. Het is hier niet echt koud, maar zeker niet te vergelijken met Argentinië. Je beleeft daar wel de nodige avonturen. We zijn benieuwd naar wat je volgende week weer allemaal meemaakt. Laat je niet al te vaak opsluiten!? Nog een fijne laatste week bij je gastgezin.

Liefs,
pap en mam

Sandra

Hee Lilian,

Tof om je verhaal weer te lezen.
Jij ook een fijne jaarwisseling!!

Op naar je volgende avonturen.

Liefss San

Anne-Mieke

Haa Lilian,

Heerlijk om weer een beetje mee te mogen genieten van je avonturen. Kerst vieren op zo'n andere manier is echt iets bijzonders om mee te maken. En ach, zo lang de sloten en klinken nog maar gemaakt kunnen worden, haha! Fijne jaarwisseling en succes met je taalcursus!

Feliz Año Nuevo! (is dat goed zo?)

xx anne-Mieke

Steffanie

Ha lieve zus Lilian,
Leuk verhalen en leuk fotos.
Zal wel even wennen zijn met zomer kerstmis?
in plaats van winter kerstmis!
Ik heb je gemist met kerstmis.
Nog veel plezier en nog lekker bruin worden in Argentinie.
Fijn dat daar lekker eten hebben en drinken en veel vrienden en vriendinnen ontmoet hebt.
Liefst van je zusje Steffanie -xxx-