lilianinargentina.reismee.nl

Week 2 in Cordoba!

Hola allemaal,

Hier is het nog steeds heerlijk weer en ook mijn Spaans gaat goed vooruit. De tijd vliegt als ik bedenk dat mijn tweede week er alweer op zit. Dat is al de helft van mijn taalcursus. Ook in het gastgezin gaat de communicatie steeds beter.

Vrijdag 9 december was de school ook dicht, dus besloten Caroline en ik om Nueva Cordoba in te gaan. Alleen was het erg warm dus hebben we veel terrasjes gepakt. Weer veel nieuwe gebouwen gezien en in dit gedeelte zijn veel musea te vinden dus we gaan er zeker nog een keer terugkomen.

Het weekend had ik me voorgenomen om te gaan studeren en om gezellig met mijn gastgezin te kletsen. Ik begon zaterdag ijverig met de gedachte om te gaan studeren, totdat ik aan het bureau ging zitten. Ik zakte pardoes door de stoel heen!! Oeps, het kussen maar er weer terug ingelegd en op het bed verder gestudeerd. Zondag was de temperatuur wat aangenamer en ´s avonds heeft het flink gestormd. Oh ja, er kwam een vriendin van Guadalupe op bezoek en tijdens de lunch zat ze doodleuk in haar bh. Ze sprak gelukkig wel redelijk engels.

Maandag moest ik vroeg op want de Spaanse lessen beginnen voortaan om 9 uur. Het heeft de hele dag heerlijk geregend, maar het was warm genoeg voor een shirtje en een korte broek. De rest van de week was het weer lekker zonnig. Caroline en ik hebben een nieuwe leraar Santiago en een nieuwe klasgenoot Frances uit Brazilie. Deze week hebben we naast ´s ochtends ook elke dag ´s middags een uurtje les gehad. Santiago spreekt wel snel Spaans dus ik moet goed opletten. Ik lunch voortaan met 2 Nederlandse meisjes, Caroline en Ellen (Nederlands) en soms met 2 Braziliaanse meisjes. In de lessen moeten we vooral heel veel gesprekjes doen. Dat is soms wel lastig, maar het is wel de beste manier om een taal snel te leren gebruiken. Dinsdag kwam ik thuis om 5 uur en tijdens het huiswerk maken, had Guadalupe lekker pannenkoeken gebakken!! :)

Vrijdag had ik geen les, omdat ik samen met Alfonsina (de vrijwilligerswerkbegeleider) naar mijn project ging kijken. Dat was echt leuk om te doen, omdat je dan een beter beeld hebt bij het soort werk dat je gaat doen. Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten maar het viel 100% mee. Op het terrein is een tennisbaan, een voetbalveld, volleybalnet, een betonnen gebouw met 3 ruimte/ klaslokalen en een zwembad. De begeleiders/ leraren zijn ontzettend aardig en nodigden me meteen uit om bij hun afsluiting van het jaar te komen. Super leuk! Mijn taken gaan vooral het assisteren van de leraren zijn en ik mag helpen bij het zwemmen van de kinderen. Dus heerlijk in het zonnetje bij het zwembad --> relaxed!! En de dagen zulllen van 10 tot 15 zijn dus dat is ook prima.

Gisteren zijn Caroline, Ellen en ik weer de stad in gegaan. We hebben lekker geshopt, op het terras gezeten en de katedraal ingeweest. Het plan was om nog een museum over de dictatuur te doen, maar die was dicht. Volgens mijn Lonely Planet zou die open zijn! Oeps, dus door de week maar een keertje doen.

Oh ja, over een weekje is het alweer kerst. Helemaal niet het gevoel dat het al zover is. Check de foto van de kerstboom en de kerststal! Super grappig!!

Alvast allemaal een fijne kerst!!!

Ciao!!

Lieneke

Ha Lilian!
Leuk om weer een update van je avontuur te krijgen:)
Ik ben echt jaloers op je! Fijn dat je ook al een kijkje hebt kunnen nemen bij het project waar je terecht gaat komen. Haha, en je taak klinkt perfect.
Het kerstgevoel hier ontbreekt ook nog een beetje. Al heeft het gister wel gesneeuwd in Oirlo!
Succes deze week met Spaans en alle andere dingen!:) En alvast een hele fijne kerst!!
Liefs,
Lieneke

Sanne

Heeee Lilian!

Weer een heel leuk verhaal! Van stoelen vallen zijn we van je gewend :P (McDonals in Maastricht)..sorry moest er meteen aan denken.
Klinkt goed daar..goeie combinatie van cultuur en genieten van het lekkere weer. En tussendoor nog studeren natuurlijk!
Leuk dat je het project nu gezien hebt..klinkt heel goed. Geniet er maar lekker van!

Groetjes vanuit Nijmegen! (Vanaf de bank, onder een dekentje met een kopje warme choco!) Xx Sanne

Laurens

Hey zusje,

Fijn dat het daar zo goed gaat. Alles ziet er ook prima en gezellig uit. Geniet maar lekker van 't mooie weer, want hier is 't drie keer niks. Succes met de 2e helft van je spaanscursus en alvast een gelukkige kerst.

Liefs Laurens

Sandra

Ha lilian,

Wat een leuk verhaal weer om te lezen. Je hebt het goed naar je zin daar, zo te lezen. Lekker weer, shoppe en cultuur op doen. Fijn dat je nu je project gezien heb, nu weet je waar je komt, en wie je begeleiders/leraren zijn. Geniet ervan!

groetjes Sandra

Ilse

Hee Lilian,

Sorry voor mijn late reactie maar nu toch eindelijk een berichtje!
WAUW wat klinkt het allemaal mooi en perfect.! met 1 woord jaloers!!.
Zo te lezen heb jij wel heerlijke werktijden en de ideale baan daar haha. Het is wel de bedoeling dat je op de stoel blijft zitten en er niet door heen zakt haha.
Meid geniet van deze mooie tijd. en vanuit het koude nederland wens ik jou al vast een mooi maar warm kerstfeest.

liefs ilse